Om oss

Bakgrund

IMG_9119Europa Post Production AB (EPP) startades 1997  av filmmixare Gábor Pasztor och producenterna Bo Jonsson (Vikingfilm) och Christer Abrahamsen (Cinema Art) i Europa Films klassiska studios i Bromma strax utanför Stockholm, med Nordens första THX-klassade mixbiograf.

Under de följande 8 åren var EPP:s team ansvariga för mixningen av merparten av svenska filmproduktioner, och 2005 anslöt Bosse Persson och Europa Sound Production bildades.

År 2007 flyttade hela verksamheten till Filmhuset vid Gärdet i Stockholm, där Sveriges  största mixbio samt ett tiotal ljudstudios byggdes.

För att kunna säkerställa ett högkvalitativt Foley-arbete, bildades tillsammans med Ulf Olausson dotterbolaget Europa Foley år 2009 i företagets lokaler i Frihamnen i Stockholm.

Vilka är vi?

Anders Degerberg, Technical Supervisor / Sound Editor
Anders har arbetat med ljudteknik och filmljud sedan 2000, och har arbetat med en lång rad filmer och tv-serier. Exempel på produktioner: ”Arne Dahl”, ”Hypnotisören”, ”Morden i Sandhamn” samt ”Små citroner gula”.
[IMDB länk] 

David Silverin, Foley Artist / Editor
David har jobbat på Europa Foley sedan 2005. Förutom en BA i Recording Arts från Middlesex University, har han studerat film på The New York Film Academy. Efter att först ha jobbat som inspelningstekniker åt Ulf Olausson, trampar nu David sina egna projekt sedan 2007.
[IMDB länk]

Erik Guldager, Sound Designer
Erik har arbetat med ljud för Film, TV och musik i över tjugo år. Exempelvis “Arn”, “Bron”, “Hypnotisören” “Jägarna” m.fl. Erik mixade även musiken till Susanne Biers Oscars och Golden Globe vinnande film “Hämnden”. Om någon behöver en lösning som ingen vet hur man skall åstadkomma, så listar Erik ut hur. Älskar att hitta nya kreativa vägar som bär mot det optimala ljudet.
[IMDB länk] 

Gábor Pasztor – Senior Sound Supervisor
Gábor är vår främsta biomixare, med över 30 års erfarenhet, och massor av bio- och TV-mixningar ”på sitt samvete”, och en Guldbagge på hyllan!
[IMDB länk] 

Gustav Landbecker, Sound Designer
Gustav började arbeta på Europa Sound Production år 2009. Innan dess arbetade han som ljudtekniker på Sveriges Television och som Audio Director på tv-spelsföretaget Tarsier Studios. Bland de produktioner Gustav arbetat med är “Morden i Sandhamn – Den innersta kretsen”, “Små citroner gula” och “Cockpit”.
[IMDB länk] 

Tina Scheutz, Administration

Tina är ett välkänt ansikte för de flesta som rör sig i branschen, från Europa Film, via Europas Studios och Europa Sound Production nu till Europa Sound & Vision !!

Ulf Olausson, CEO, Europa Foley/ Foley Artist
VD för Europa Foley och en av Sveriges mest erfarna ”Trampare”. Han har jobbat med över 100 filmer, t.ex. Ingmar Bergmans ”Saraband”, ”Arn-”filmerna och den Guldbagge-vinnande ”Låt den rätte komma in”. Michael Winterbottom, Stephen Frears, Andrea Arnold och Martin McDonagh är några utländska regissörer vars filmer Ulf jobbat med. Vann priset Ljudvågen 2012.
[IMDB länk] 

Produktioner

Exempel på produktioner vi genom åren har varit delaktiga i hittar du här.


Våra verktyg

Våra ljudtekniker på inspelningsplats använder Aaton Cantar eller Sound Devices hårddiskinspelning, radioutrustning av högsta kvalitet från Audio Ltd. och Lectrosonics, och mikrofoner från Schoeps, Sennheiser, Sanken, DPA och Countryman. Givetvis har vi inredda ljudbussar att erbjuda.

I våra ljudstudios jobbar vi med både Nuendo- och ProTools-system. I mixbion använder vi ett 32-reglars digitalt mixerbord från Euphonix. Genomgående är alla ljudstudios utrustade med JBL-högtalare (som är bio-standard).

Vår Foley Studio på drygt 150 kvm innehåller 10.000-tals rekvisita och flera ”sets” så som exteriör, interiör, badrum och en bil! Vi spelar in och redigerar på Pro Tools med JBL högtalare i Foley Studion och har även ett redigerings rum hos ESV med Pro Tools och JBL högtalare.

Utöver vår egen personal arbetar vi vid behov med frilansare med stor erfarenhet.